IKH Saarenpäässä matkahuollon palvelupiste

Saarenpää Oy:n Lapuan myymälässä toimii matkahuollon palvelupiste

Lapuan matkahuollon palvelupistettä Saarenpäässä hoitavat varastopuolella vastaanoton osalta pääasiassa varastotyöntekijä. Myymälän puolella luovutus on osa myyjien työnkuvaa. Matkahuolto tuo, me hyllytämme ja asiakas noutaa. Matkahuollon palvelupisteen kautta asiakkaat voivat myös lähettää paketteja. Asiakas huolehtii netissä paketin lähettämiseen liittyvät valmistelut itse sekä paketoi ja maksaa lähetyksen. Sen jälkeen paketin voi tuoda meille Saarenpää Oy:n Lapuan toimipisteeseen ja paketin matka jatkuu vastaanottajalle.

Matkahuollon palvelupiste avoinna Saarenpää Oy:n Lapuan myymälän toimipisteen aukioloaikojen mukaisesti: ma - pe 8 - 17, la 9 - 14

matkahuolto logo v2

IKH Saarenpäässä matkahuollon palvelupiste

Minna Vainionpää
@lapuansanomat.fi

IKH Saarenpään myymälässä Metallitiellä on marraskuun alusta alkaen toiminut Matkahuollon palvelupiste. Se täydentää toiminnallaan Lapuan muita matkahuollon pakettipalveluita. Matkahuollon palvelupiste on nyt R-kioskin lisäksi siis myös IKH:ssa Lapualla. Automaatit ovat S-Marketissa ja K-supermarketissa.

– Olemme ehtineet kuukauden verran totutella palvelupisteen toimintaan, lähetysten vastaanottoon ja niiden luovuttamiseen asiakkaille. Toiminta on lähtenyt mukavasti matkaan, verkkokaupat ovat jo ehtineet päivittämään sivustoilleen meidänkin toimitusvaihtoehdon noutopisteenä asiakkaille valittavaksi. Joulun läheisyys on näkyy ja tuntuu. Päivä päivältä liikkuu enemmän paketteja, IKH Saarenpää Oy:n Lapuan myymäläpäällikkö Ismo Kari kertoo.

Toiselle palvelupisteelle, R-kioskin lisäksi, on Lapualla ollut selkeä tarve.

– Aloittaessamme kuukausi sitten meille alkoi tulla ns. ylivuotoa eli niitä lähetyksiä, jotka eivät mahtuneet automaatteihin tai R-kioskille. Nyt asiakkaat voivat valita meidät ensimmäiseksi vaihtoehdoksi noutopisteenä. Toiminta vilkastuu koko ajan. Toki tämä joulunalusaika on aivan omanlaisensa. Asiakkaat tekevät entistä enemmän verkkokauppaostoksia. Varmasti oikeaan aikaan aloitimme, että voimme olla mukana purkamassa pakettisumaa, Kari arvioi.

Lapuan matkahuollon palvelupistettä Saarenpäässä hoitavat varastopuolella vastaanoton osalta pääasiassa Mika Mäki ja Juha Toivola. Myymälän puolella luovutus on kaikkien työntekijöiden hallinnassa.

– Matkahuolto tuo, me hyllytämme ja asiakas noutaa. Kaikki on digitaalista, Mäki sanoo.

Matkahuollon palvelupisteen kautta pakettirumba toimii myös toisin päin. Asiakkaat voivat lisäksi lähettää paketteja.

– Asiakas huolehtii netissä paketin lähettämiseen liittyvät "paperityöt" itse, paketoi ja maksaa lähetyksen. Sen jälkeen hän tuo sen meille ja paketin matka jatkuu vastaanottajalle, Kari tarkentaa.

Matkahuollon palvelupiste on tuonut uudenlaista sisältöä myymälän työpäiviin. Ulko-ovi käy tiheästi.

– Asiakkaamme tulevat liikkeeseemme tuttuun tapaan joululahjaostoksille. Nyt on se aika vuodesta, kun mm. lahjakorttien kysyntä on vilkasta. Matkahuollon toiminta puolestaan tuo omanlaista ja uutta joulufiilistä, Ismo Kari toteaa.

www.lapuansanomat.fi