Kuvassa: Lapuan myymälävastaava Ismo Kari, Alajärven myymälänvastaava Jukka Peltokangas, Yrittäjät Maria ja Miika Saarenpää ja Seinäjoen myymälävastaava Kalle Kaappola.

Saarenpää Oy:n perustaminen ja alkuvaiheet

Vuonna 2004 perustettu perheyrityksemme, Saarenpää Oy, sai alkunsa Miika Saarenpään visiona Lapuan Metallitiellä sijaitsevasta tyhjästä liiketilasta. Yhdessä puolisonsa Marian kanssa he olivat jo pitkään harkinneet oman yrityksen perustamista ja tutkineet eri vaihtoehtoja ympäri Suomen. Lähellä olevat ystävät ja kaksi pientä lasta kuitenkin vahvistivat päätöksen jäädä Etelä-Pohjanmaalle. Seinäjoella asuva perhe päätti perustaa yrityksen Lapualle, kun he löysivät sopivan liiketilan varttuneelle liikeidealleen. Näin syntyi Miika Saarenpää Oy heinäkuussa samana vuonna.

Yhteistyö ja laajentuminen

Yhteistyö alkoi silloisen IKH Työkalu- ja varaosaketjun kanssa, joka silloin tunnettiin nimellä Työkaluässä-jälleenmyyjäverkostona. Tämä asiakaspalvelun keskiössä toimiva yritys avasi ensimmäisen palvelevan työkalu- ja varaosamyymälänsä Lapualle saman vuoden syyskuussa. Myymälä tunnettiin aluksi nimellä Lapuan ÄSSÄ-tuote. Tällä hetkellä IKH:n omistaa irlantilainen Grafton Group plc. Omistajavaihdoksen myötä yhteistyö jälleenmyyjien kanssa Suomessa on toiminut edelleen erinomaisesti.

Vuodet kuluivat, liiketoiminta kasvoi, ja perhe kotoutui Lapualle. Vuonna 2011 Saarenpää Oy laajeni avaamalla toisen myymälän Alajärvelle. Korona-aikana, vuonna 2021, yritys avasi kolmannen myymälän Seinäjoelle. Tällä hetkellä yrityksen myymälät toimivat vahvasti IKH Työkalu- ja varaosamyymälöinä, mutta myös sopimuksia eri tavarantoimittajien kanssa on solmittu vuosien varrella runsaasti.

Monipuolinen toiminta ja tuotevalikoima

Toiminta kattaa nyt kolme fyysistä myymälää, aktiivisen kenttämyynnin ja oman verkkokaupan. Saarenpää Oy:ssä työskentelee 20 vakituista henkilöä. Yritysmyynnillä pyrimme parantamaan yritys- ja julkisyhteisöasiakkaidemme hankintakanavaa, tarjoten palvelua myös suoraan heidän työpaikoilleen. Kolmessa myymälässämme suosituimmat tuoteryhmät ovat akku- ja sähkötyökalut sekä työvaatteet ja turvajalkineet.

Merkit kuten Milwaukee ja Sievin Jalkine sekä STIHL (Alajärven myymälässä) ovat laajoja osastoja myymälöissämme, ja myös Air Liquiden teollisuuskaasujen myynti on kasvanut jatkuvasti. Myymälävalikoimat saattavat hieman vaihdella eri paikkakunnilla.

Jatkuvaa kehitystä ja asiakaspalvelua

Liiketilaa Lapualla on laajennettu ja remontoitu useita kertoja vastaamaan kasvavaa toimintaa. 19 toimintavuoden aikana maailma on muuttunut, ja me olemme pysyneet kehityksen mukana. Myös Alajärvellä myymälä on siirtynyt isompiin tiloihin vuosien varrella. Uusimpina tuoteryhminä valikoimiimme on tullut vuoden 2023 aikana ammatti- ja harrastajakäyttöön soveltuvat Kemppi-hitsauskoneet ja -tuotteet sekä Kränzle painepesurit ja tarvikkeet. Asiakas on ollut toimintamme keskipiste alusta alkaen, ja henkilökuntaamme on opastettu korostamaan asiakaspalvelun tärkeyttä.

Uusia haasteita, uusia tarinoita

Perheyritys Saarenpää Oy:n tarina jatkuu yhä, täynnä uusia haasteita ja mahdollisuuksia. Yritys jatkaa panostusta asiakastyytyväisyyteen ja monipuolisuuteen toimijana teknisessä kaupassa - työkalualalla. Toiminnan laajennuttua vahva asiakaskeskeisyys säilyy edelleen keskeisenä arvona.

Visiona verkkokaupan vahvistaminen

Nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä Saarenpää Oy tunnistaa digitalisaation merkityksen. Vuonna 2023 yritys panosti voimakkaasti verkkokaupan kehittämiseen asiakaskokemuksen parantamiseksi. Verkkokaupasta tuli entistäkin kätevämpi ja monipuolisempi tapa asiakkaille hankkia tarvitsemiaan työkaluja ja tuotteita. Verkkokaupan tarina on vasta alussa ja sen kehittäminen jatkuu yhä. Tulevaisuutta meistä ei voi kukaan täydellisesti ennustaa, mutta voimme olla valmiina kohtaamaan tulevaisuuden mahdollisuudet ja muutokset.

Yrittäjät ja myymälät

Saarenpää Oy:n yrittäjinä toimivat Maria ja Miika Saarenpää.

Myymälät:

Alajärvi: Teollisuustie 2
Lapua: Metallitie 1
Seinäjoki: Päivölänkatu 38