Yritystarinamme

saarenpaa074

Perheyrityksemme Saarenpää Oy on vuonna 2004 perustettu kaupan alan yritys

Keväällä 2004 Saarenpää Oy:n yrityksen perustaja, Miika Saarenpää havaitsi Lapuan Metallitiellä tyhjillään olevan liiketilan. Ajatus omasta yrityksestä oli ollut mielessä jo puoliso Marian kanssa jonkin aikaa ja erilaisia vaihtoehtoja oli kartoitettu aina Jyväskylää myöden. Läheiset ja kaksi pientä lasta kuitenkin edesauttoivat pysymistä Etelä-Pohjanmaalla. Silloin Seinäjolla asuva perhe löysi sopivan liiketilan kypsyneelle liikeidealla Lapualta, ajatus liiketoiminnan aloittamisesta vahvistui ja saman vuoden heinäkuussa perustettiin Miika Saarenpää Oy.

Yhteistyö käynnistettiin nykyisen IKH Työkalu – ja varaosaketjun kanssa, joka siihen aikaan tunnettiin Työkaluässä – jälleenmyyjäverkostona. Alusta saakka asiakaspalvelun merkitystä korostava yritys avasi ensimmäisen, palvelevan työkalu – ja varaosamyymälänsä Lapualle saman vuoden syyskuulla. Myymälä opittiin tuntemaan nimellä Lapuan ÄSSÄ-tuote.

Liiketoiminta ja perhe kasvoivat vuosien varrella ja Lapualle muutto tuntui luontevalta. Vuonna 2011 Saarenpää Oy laajensi liiketoimintakaupan myötä toisen myymälän Alajärvelle ja korona-aikana, syksyllä 2021 kolmannen Seinäjoelle.

Kauppaa myymälöissä, kentällä ja verkossa

Tällä hetkellä yrityksellämme on kolme kivijalkaa myymälää ja aktiivisesti kentällä toimiva yritysmyynti sekä oma verkkokauppa. Vakituista henkilökuntaa Saarenpää Oy:ssä on 23. Yritysmyynnin avulla pyrimme parantamaan yritys ja julkisyhteisö asiakkaidemme hankintakanavaa, palvelemalla heidät omille työpaikoilleen. Isoimmat tuoteryhmiämme kaikissa kolmessa myymälässä ovat akku- ja sähkötyökalut sekä työvaatteet ja turvajalkineet.

-        Esimerkiksi Milwaukee ja Sievin Jalkine – osastot ovat myymälöissämme alueemme suurimmat. Air Liquide teollisuuskaasujen myynti on kasvanut koko ajan tasaisesti. Valikoimat myymälöissä vaihtelevat hieman paikkakunnittain.

Liiketilaa Lapualla on laajennettu ja remontoitu useasti ja tarvetta laajennukselle toiminnan kasvettua on yhä. Ympärillä oleva maailma on muuttunut 18 toimintavuoden aikana ja muuttuu koko ajan. Toistaiseksi olemme onnistuneet pysymään mukana kehityksessä. Myös Alajärvellä myymälä on vaihtanut toimitilaa vuosien aikana isompaan.

-        Asiakas toiminnan keskiössä on ollut alusta saakka yrityksemme kulmakivi ja henkilökunnalle on korostettu asiakaspalvelun merkitystä.

Saarenpää Oy:n yrittäjät

Maria ja Miika Saarenpää

Alajärven myymälä – Teollisuustie 2
Lapuan myymälä – Metallitie 1
Seinäjoen myymälä – Päivölänkatu 38